Проектирай мечтите си! Сбъдни мечтите си!

В навечерието на Новата година искам да ви споделя една лесна техника за сбъдване на мечти. Всеки може да я направи сам вкъщи. Аз лично съм я изпробвала и знам, че работи много добре.

И така. По същество.

Техниката се нарича „Карта на желанията“.

Около празнуването на Новата година се събира много положителна енергия по цял свят. За това 1 януари е идеалният момент за да проектирате мечти си и те да се сбъднат. След бурните тържества в новогодишната нощ, отделете малко време за себе си.

Седнете на спокойно място и си пригответе лист хартия, купчина списания с готини картинки,своя снимка и лепило. В зависимост от това какъв тип човек сте, може да моделирате тази стъпка и да направите техниката с компютър. Аз лично предпочитам дигиталния вариант, но след това задължително разпечатвам резултата.

И така … Вземете листа хартия и в среда залепете своята снимка и напишете годината. За всяка своя мечта изберете картинка от списанието, с която да я асоциирате. Например. Ако мечтаете за нова кола, намерете снимка на колата, която искате да притежавате и я изрежете. И така за всяка от мечтите си. Ако за някое от вашите желания не намирате подходяща картинка, то може да си я нарисувате. Не се притеснявайте! Не е необходимо да доказвате колко добри художници сте. Единствено е необходимо да можете да правите асоциация с мечтата си, когато я погледнете. Разделете картинките в 4 области – семейство, хоби, кариера и самият аз.

Когато вече сте подготвили всички картинки, т.е. когато вече имате картинки за всичките си мечти, може да пристъпите към следващата крачка. Започнете да ги лепите на листа хартия около собствената ви снимка като спазвате следното правило.

В горния десен ъгъл сложете изображенията, които свързвате със самите вас. Това са всички неща, които искате да развиете, да научите и пр. В долния десен ъгъл сложете картинките, които съотстват на хобитата, забавленията и пътешествията, които искате да са част от живота ви. В долния ляв ъгъл поставете изображенията свързани с кариерата, работата и финансите, които желаете да привлечете. В горния ляв ъгъл поставете всичко свързано със семейството и любовта.

Ами това е!

Практиката е лесна и работи. Аз съм я правила няколко пъти. В един момент си мислех, че не работи, ядосах се и прибрах таблата. Бях забравила за тях. Миналата година, когато се преместих, намерих тази табла и ми стана много мило. Разгледах ги с женската си сантименталност и с голямо учудване установих, че над 80% от нещата са се сбъднали. Така, че реших да подновя практиката и сега смятам да посея новите семена.

В зависимост от уменията ви и личните ви предпочитания, можете да направите техниката и на компютър. Аз лично предпочитам така, защото мога да намеря по-лесно изображения, които да са подходящи за моите желания. Само не забравяйте на финала да принтирате картата и да я поставите на видно място. Разбира се, може да я поставите на десктопа си или на телефона си, така че да я виждате всеки ден.

А сега е време да запретвам ръкави и да направя собствената си карта! Успех с мечтите ви и незабравяйте да споделите вашия резутат!

You Might Also Like

Leave a Reply

twenty eight + = thirty