Моята мантра за успех

Когато бях малка, имах в главата си един бърз наръчник за справяне с трудни ситуации и мотивация. Това беше нещо като сборник от мисли, които много ми харесваха и ме избавяха от всяка ситуация. На онази невръстна възраст аз не разбирах какво ми харесва или не в тях. Чисто интуитивно знаех, че това са моите вълшебни думи за успех, думите, които винаги ми помагаха в трудни моменти. Когато изпадна в позиция, в която не знам какво да правя или всичко отиваше по дяволите, в главата ми зазвучаваше една от мислите от моят т.нар. наръчник. Те се бяха превърнали в нещо като мантри. Тогава все още не бях чувала тази дума и нямах никаква представа за действието и силата на това, което правех. Просто бях забелязала огромното им положително влияние върху живота ми и ми даваха увереността, която желаех. Т.нар. ми наръчник се състоеше само от 3-4 мисли, но те бяха универсални. Винаги, поне една от тях, беше подходяща за дадената ситуацията.

С течение на времето реших, че вече съм голяма и този стимул е твърде детински. Реших, че е по-добре да забравя тези неща, които си втълпявах така настойчиво. Реших, че е време да действам като голям и отговорен човек. В началото това нямаше особено значение. С течение на времето обаче нещата рязко се промениха и аз започнах да вървя назад и да се провалям. Това стигна до своята крайна степен, когато осъзнах, че съм загубила всичко от себе си, което някога ме е теглило напред. Всичко, което ме правеше успешна и щастлива. Всичко, което ме правеше точно такава каквато бях. Всичко, което правеше онази версия на Лилито, която толкова много обичах. Но в какво всъщност се състоеше онова, което бях загубила? В какво се състоеше? Нямах никаква представа какво беше то –  това, което ме беше направило успешна, така че нямах и представа какво съм загубила. Болката беше на лице и трябваше да се направи нещо. Нещо, но какво? Така поех по пътя на себепознанието и търсенето на моето аз.

След дълго лутане, търсене на отговори и силно решена да се върна в старата си добра форма се запознах с редица теории „Как да бъдем успешни?“, „Как да сбъднем мечтите си?“, „Как да ……?“ и т.н. Всяка от тях имаше своята истина и не до там истина. Сякаш всичко беше вярно, но нещо липсваше от големия пъзел. Картинката не беше съвсем ясна. И така до един ден, в който в моя ум се промъкна спомена за детските ми мантри. Мантрите ми, които си бях създала сама, бях ги препознала като моите магически думи за успех. Е, вече бях на крачка от отговора, които търсех толкова много време. Трябваше само да си спомня моите вълшебни фрази, но уви … колкото и да мъчех мозъка си, тях вече ги нямаше. Бяха дълбоко заровени, бяха тотално захвърлени. Въпреки това не губех надежда. Дълбоко в себе си знаех, че е въпрос на време те да изплуват на ново. И така и стана. Постепенно започнаха да изплуват. Първо отделни звуци, някаква лутаща се енергия, нещо не особено ясно. Мина доста време. Въпреки бледия спомен, т.е. малкия напредък, словата ги нямаше. Онзи остатък в главата ми не успявах да го облека в ясни думи и мелодия. Вече бях чувала за НЛП и неговата сила. Това обясняваше защо преди, когато съм живяла с тези думи,  съм била по-успешна и защо, когато взех решение да ги забравя, се превърнах в друг човек. Тогава нямаше кой да ми обясни, че детската ми практика е малката ми тайна за успех. Дори в редките ми случай, когато съм се проваляла в главата ми звучеше поне една от моите мантри. Вървях си по улиците и все едно и също кънтеше в главата ми.

Днес съм изключително щастлива, че съвсем случайно попаднах на една от фразите, на една от песните, една от моите детски мантри. Това е песента от предаването „Като лъвовете“. На някой може би ще се стори твърде детска и наивна, но за мен това е една от тайната ми за успех. В текста са заложени мотиви, които днес проповядват всички гурута на лайф-коучинг индустрията. Всяка дума от нея програмира мозъка ни за успех.

Ако сте я забравили и не си я спомняте, ето и нея:

Като лъвовете

/Деян Неделчев/

Голямата сцена, голямото кино,
голямата звездна арена.
Това е което и сутрин и вечер
е моя мечта съкровена.

Голямата класа, голямото шоу,
голямата, лъвската слава,
това е което и сутрин и вечер
мечти и копнеж заслужава.

Повярвай във мечтата,
повярвай и нали
пред тебе е успеха
желаеш ли го ти.

Повярвай във мечтата,
повярвай всеки лъв
започвал е последен
с мисълта винаги за пръв.

Едва ли когато са писали тази песен са знаели колко много сила и енергия нося тя. Едва ли са знаели колко вълшебен текст са сътворили. Едва ли са знаели, че в него се крие една философия за по-добър и по-успешен живот,  но днес бих искала да поздравя целия екип, които я е създал, защото тя направи живота ми по-красив, по-щастлив и по-успешен. Благодаря ви!

Сега, когато отново я намерих и се завърна в съзнанието ми, мисля да заеме своето достойно място и да се превърне в една от водещите ми мантри.

Скоро се надявам да изплуват и другите ми тайни мантри за успех.

You Might Also Like

Leave a Reply

+ fifty = fifty eight