Какво се случи с Пешо докато създаваше своето най-добро АЗ?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

За целта на статията истинското име на моят герой е променено и ще го наричам Пешо.

Запознах се с Пешо преди 2г и половина. Той беше във вихъра си. Млад, амбициозен, бързо набиращ популярност и то най-вече с ума си. Току-що беше постигнал най-големия си успех в живота до сега. По-всичко личеше, че успехите му едва сега започват и то мащабите на България нямаше да го задоволят. Даваше сериозно заявки и то не с голо самочувствие, а с познания, хъс, умения, характер и късмет.в търсене на себе си

Следях всеки негов пост в социалните мрежи, знаех всяка стъпка, която правеше. Възхищавах му се на уменията, амбицията и находчивостта му. Той беше млад и успешен, точно такъв какъвто мнозина искат да бъдат.
Въпреки харизмата му един ден реших, че не искам повече да го следвам, не искам да знам за плановете и мечтите му. Прекратих всякакъв контакт, както и с всички хора около него, някой от които беше създал той.
Мина време и отново в главата ми протече някаква бърза мисъл. Сетих се за Пешо. Хм…!!! Казах си „НЕ, още е рано.“ Все още не исках да го реабилитирам в живота си. Но реших да проверя какво правят другарчетата му. Един по един ги върнах в живота си. Бяха се развили доста. Някой повече, други по малко. Хм, замислих се! Той наистина може да създава успешни хора. Колко хубаво, нали?
Мина, не мина време и реших да проверя какво се случва с него. Пешо беше намалил социалните си активности до доста под минимума. Нямаше почти никаква информация за него, вече не работеше по това да създава успешни хора. Сигурно беше захванал по-големи и мащабни проекти, сигурно полето му на изява беше сменило фронта. Сигурно беше така?! Ама на дали? Не ми се занимаваше с него повече. Така, че оставих нещата така.
Не след дълго отново се прокрадна мисълта за него. Неговите хора развиваха самостоятелна дейност. Бяха напуснали компанията му. Нормално, може би. Всеки търси собствената си реализация.
Но? Къде е Пешо?
Пешо имаше блог. Пешо имаше популярен блог. Пешо знаеше какво прави?
Помнех идеално името на блога му. Така че бързичко го нацъках и о, изненада! Блогът го нямаше! Пешо беше изтрил блога си! Пешо го нямаше! Пешо не беше публикувал нищо в социалните мрежи от доста време, почти година и беше заличил голяма част от информацията за него в интернет пространстово.
Пешо явно се опитваше да изтрие миналото си. Защо така бе, Пешо?!

Никога не трийте миналото си! Никога не трийте блога си! Никога не заличавайте сами себе си!

Аз имам блог от 15г. Трила съм го няколко пъти. Не съм известна като Пешо, нито толкова успешна като него, но едно от нещата, за който съжалявам е че съм си трила блога си. Може да не пишете в него от години, може повече никога да не пишете, но не заличавайте своите успехи, терзания, болки и радости.
Каквото и да ви се случва, вие сте това, което сте благодарение на миналото си. Ако искате да започнете от начало, направете го, но не изхвърляйте старата си версия на боклука. След време, когато се обърнете назад, ще установите, че тя е била необходимата стъпка за да станете своето по-добро АЗ, по-добрата версия на себе си.

Това е нормална част от пътя, по който търсим себе си. Своето най-добро АЗ.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
Как да останем жени в големия корпоративен свят?
Как да останем жени в големия корпоративен свят?

Да, големият бизнес свят е на мъжете. Както и да го въртим, каквото и да правим, това е мъжка енергия...

Затвори