Как да се справим със синузита?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

В пика на есенно-зимния период много хора се оплакват, че ги мъчи синузита. Едно често срещано заболяване, което е доста неприятно и често бива подценявано, поради което излекуването му се удължава във времето, а оттам води и до своите усложнения.

Как да се справим с него възможно най-бързо и трайно?

Когато бях малка имах хроничен синузит. Почваше ме с първите по-студени дни още в ранна есен и ме мъчеше до пролетта. Всяка година по около 6 месеца. Постоянно ходех на нагревки. Познавах всички доктори в отделението, както и те мен. И така докато станах 8 клас.

Тогава се преместих да уча в София и съответно трябваше да живея сама. Нямах навършени 14г., не познавах никого в София, не знаех къде да отида на доктор или на нагревки тук в София. Само при мисълта, че наближаваше сезона на синузита, ме побиваха тръпки как ще се справя с него.

За щастие намерих начин да го преборя. Не просто да преживея зимата и да чакам следваща, а успях да се справя с него окончателно. 15г, в които повече синузита ми не се обади и беше дълбоко забравен.

Преди няколко дни той ми напомни за себе си, но успях да го туширам само за 2 дни. Това ме накара да се замисля и да си спомня какво направих преди толкова много години, че бях забравила за него и съответно да го направя отново.

Как се справих със синузита тогава?

С кърпа, която затоплях на радиатора и я поставях на челото си и около носа.

Да, толкова е просто. Тайната обаче е в упоритостта!!!

синузит
зоните на синузита

Процедурата с кърпата започнах да я правя още през есента преди да се разболея и да усетя първите симптоми. Всеки ден след училище, поставях кърпа на радиатора, изчаквах я да се затопли и после я слагах в зоната на синузита. (Виж картинка) И я задържах там докато изстине. Това го правех по няколко пъти на ден, всеки ден, повече от 6 месеца! Да, всеки ден, дори когато нямах никакъв проблем. В периодите, когато се възпаляваше, правех процедурата по повече пъти на ден. Колко? Въпрос на интуиция.

Спрях да го правя, когато времето навън беше доста топло и бях сигурна, че е отминало времето на всички грипове и настинки.

Резултатът от това мое упорито лечение беше, че аз забравих за синузита си. Повече от 15 години, в които това беше само спомен.

Тази Коледа, синузита ми реши да напомни за себе си. Първата ми реакция беше леко подценяване, но после набързо си припомних опита ми и реших да не му се давам.
Как се справих със синузита сега?

В основата си решението е същото, но добавих някой неща от съвременния начин на живот.

Отново затоплях кърпа, която поставях в зоната на синузита. Е, вече не я затоплях върху радиатора, а върху тенджера с вода, но принципа е същият.

Новото беше употреба ми на физиологична морска вода и балсам за грип с етерични масла. Може да ги видиш на снимката по-долу.

лечение на синузит
физиологична морска вода SteriMar и тонизиращ аромобалсам ALPINE FORMULA, Faberlic

Няколко пъти на ден правех промивка на носната лигавица с морската вода. Това звучи сложно, но всъщност е най-обикновено впръскване на разтвора в носа.

Второто нововъведение беше един тонизиращ аромобалсам ALPINE FORMULA. Него го използвам от няколко години при първите симптоми на грип. При запушен нос, малко количество от него се втрива в зоната около ноздрите. Това са акопунктурни точки, които се третират при такива състояния. Самият балсам представлява комбинация от етерични масла. Основните съставки са етерични масла от карамфил, мента, китайска канела, синя египетска лайка, риган, евкалипт и кислороден комплекс NOVAFTEM-О2™, а допълнителните компоненти са масло от жожоба, карбамид, камфор. Опитът ми с балсама сочи, че когато има възпаление и се намажа с него, то усещам едно силно затопляне и леко дразнене, а когато е по-силно възпалението могат и сълзи да ми изскочат, но това преминава за половин минута, и след това веднага ми се отпушва носа и мога да дишам спокойно.

Сега лечението на синузита беше топла кърпа, физиологична морска вода и аромобалсам.

Синузитът се лекува лесно, но упорито! Успех!
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
таван в Либия
Либия между две епохи – част 6

Имаше ли капка надежда за мен или това беше единствено изпитание за моето търпение? ... На следващия ден се събуждам...

Затвори