Хоби 1: Ръчно правени картички

Отдавна се каня да ви представя моите хобита. Все говорим колко е важно човек да споделя, да има хобита, да има живот извън служебните задължения. Всичко това става все по-важно в съвременния свят. Човек трябва да има хобита и да ги развива за да може така да се справя по-лесно със стреса и големите проблеми. Хобитата са онзи пристан, онова кътче от планетата, в което бягаме, когато искаме да се скрием. Да, да се скрием от проблемите, да се успокоим, да се отпуснем или просто ей така за кеф. Та така и аз. И аз имам своите хобита, които започвам, развивам, зарязвам и отново се връщам към тях. Напоследък установявам, че хората все по-често изпитват затруднения да си намерят такова нещо, което да обичат да правят. За това реших да споделя моите. От една страна някого може да му стане интересно, да реши да опита и да намери своето хоби. От друга, защото искам да споделя за всички онези хора, които искат да ме опознаят по-добре и да се докоснат до моя свят.

И така. Днес реших да ви покажа едно от моите хобита, а именно изработването на картички. Обичам да създавам малки картички, които носят радост. Винаги съм обичала да опаковам подаръци, а покрай това и да правя картички. Не си спомням кога и как започнах. Може би самото начало се крие още в детската градина. Спомням си, че там имаше една госпожа, която ми показваше как се правят картички и заедно ги рисувахме. Може би там се крие и разковничето ми в това хоби.

Купувам си готови основи за картички, т.е. предварително изрязани и сгънати картони. От там нататък съм аз. Всичко зависи от моментното ми състояние, от наличните материали, от времето, от звездите и т.н. Понякога ги правя за конкретен човек, друг път просто така, да има.

Голяма част от вече направени картички не съм ги снимала, защото преди години не съм се сещала за тези неща. Сега вече си ги снимам. Не всички, защото пак забравям понякога, но все пак има известен архив, който бих могла да покажа. Ако искате да разгледате, моите ръчно правени картички, може да го направите тук: http://bit.ly/2DGaBM5 . 

Ще се радвам да споделите вашето мнение. А ако съм ви подарявала картичка, която липсва в снимките, може да я снимате и да ми я изпратите. Тогава ще съм ви особено благодарна!

You Might Also Like

Leave a Reply

43 + = forty eight