9 начина да изкараш допълнителни пари

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Всички сме изпадали в моменти, в които парите не ни стигат и се чудим от къде да изкараме още някой и друг лев. Идеи от рода на рекламите за бързи кредити, всички отлично знаем, че не са добро решение. Но така или иначе въпросът „От къде да вземем още пари?“ продължава да си виси.

Няма да крия, че и аз съм изпадала в такива ситуации. За това днес реших да ви дам няколко предложения от личния ми опит.

Преди да премина към конкретните идеи, бързам да направя едно важно уточнение. Говорим за работа, а не за подаръци. Не очаквайте, че някой ще ви даде пари просто така без да се потрудите преди това. И второ. Тук не става въпрос за бързи пари, а за такива, които са в резултат от дълго и последователно положен труд, т.е. ако искаш пари от днес за утре, то това не е твоята статия. 

Без повече увъртания, да минем към същината. И без да ги степенувам по какъвто и да е критерии, нека започваме:

допълнителни пари
  • Продажба на снимки – така или иначе всеки съвременен човек постоянно снима с телефона си. Така, че защо да не изкараме някой и друг лев с тях. Аз качвам и продавам моите снимки в този сайт – Mostphotos. Ако обичате да снимате и правите това не само с телефон, то може да си увеличите шансовете за продажба. Тук важи правилото – Колкото по-хубава и по-качествена е снимката, толкова е по-голям шансът да я продадете.
  • Програма „Диамантена сигурност“ – Ако искате да създадете един сигурен доход, които да получавате всеки месец и сте готови да инвестирате в това време и средства, то тази програма е за вас. Какво представлява самата програма, може да прочетете тук.
  • МЛМ (Мулти Левъл Маркетинг) – Въпреки лошата слава на този тип бизнес, трябва да отбележа, че той е напълно законен и легален. Често хората го бъркат с финансовите пирамиди от близкото минало, но МЛМ бизнесите всъщност са съвсем различно нещо. Една от основните разлики е това, че зад тях седи действителен продукт, който липсва при финансовите пирамиди. 

Моето МЛМ предложение за вас е моята любима козметика – Фаберлик.

  • Поддръжка на социални профили – ей това ми е любимата работа. Хем е лека, хем се плаща добре. Разбира се и тук си има своите капани, но все пак е доста благоприятна. Намерете си страница във фейсбук или друга социална мрежа, която да поддържате. Обикновено това изисква системно и редовно писане и пускане на постове. Може да се договорите на брой постове за определено време, за техния тип и пр. Разбира се, колкото повече услуги може да предложите и колкото по-качествeни са те, толкова повече ще ви плащат. Ако умеете да правите картинки, то още по-добре. Ако не умеете, бързам да ви успокоя. Има безплатни редактори в интернет пространството, с които можете да си помогнете. Иска се базова компютърна грамотност, a интерфейсът им е доста интуитивен.
  • Специфични услуги през фриланс (freelance, свободна практика) сайтове – Този начин е най-трудният, но и най-добре платеният. Тук вече трябва да притежавате определено умение. Палитрата е доста голяма, така че има почти за всеки. Може да правите преводи, да правите визитки, да изчертавате архитектурни планове, да правите различни анализи, да пишете различни програми, статии и пр. Има няколко големи сайта, които може да пробвате. Преди време аз използвах този. Да ви предупредя – началото е трудно. Преди да пробиете и да получите първите няколко задачи, може да мине много време. Конкуренцията е голяма.
  • Продавайте ръчно правени неща – мда. Както скоро четох в един форум – Всяка майка се взе за предприемач и започна да продава какви ли не джунджурийки. Не отричам, че има нещо такова. Сега са модерни ръчно правените неща и този бизнес процъфтява. Може да изработвате картички, бижута, свещи, сувенири, чанти, дрехи и какво ли още не.
  • Афилет програми – Ако сте роден търговец, това е вашият начин. Много сайтове предлагат възможността да предлагате техните продукти и услуги в интернет пространството, като споделяте техни линкове, които са маркирани по специален начин. В тях има проследяващ код, който позволява да получавате процент от всяка продажба, която е осъществена благодарение на предоставения/споделения от вас линк.

За мен лично този начин е доста труден, но има хора, които се справят доста добре.

  • Организирайте лекции/курсове – ако умеете да правите нещо много добре или имате специфични знания, то сте с едни гърди напред. Може да организирате курс и да ги споделите. Така хем ще изкарате пари, хем ще обогатите знанията и уменията на някого.

Въпреки, че в началото казах, че идеите ще бъдат от личен опит, то да си призная, това не съм го пробвала. Все още не съм открила какви лекции, семинари, курсове и пр. бих могла да правя.

  • Да водите блог/влог и да сте инфлуенсър – обикновено това започва като хоби и след това прераства в нещо повече. За да може да монетизирате вашия блог, трябва да сте редовни и последователни. Най-добре е да публикувате всеки ден по една статия или поне веднъж в седмицата. Ако публикувате по-рядко, то едва ли ще успеете да започнете да изкарвате пари от това. А как се изкарват пари от блог ли? Ами от реклами. Аз използват гугъл адсенс, но моят блог не е пример за добро водене на такъв. За съжаление, не намирам достатъчно време за това, но пък ми е забавно.

А това да водите блог/влог си има и своите допълнителни бонуси. Ако станете разпознаваема личност, това ще повлияе благоприятно и на редовната ви работа.

Това са моите топ предложения за изкарване на допълнителни пари.

Надявам се да съм ви била полезна и да съм ви дала полезни идеи. 

Ако искате да напиша отделна статия за някое от предложенията ми и да ви дам повече информация, ми пишете или оставете коментар отдолу.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
~ Из днешните ми мисли 7

Безценно богадство е да можеш да излезеш в работно време в работен ден и да се насладиш на едни от...

Затвори