5 заблуди за къдравата коса

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

къдрава косаИ аз, като всяко малко момиченце, мечтаех за къдрава коса. Много хора се опитваха да ме разубедят, разказвайки ми хиляди неща. Въпреки това един ден реших да се сдобия с мечтаната къдрава коса. До този момент моята естествена такава беше абсолютно права и никога не подлагана на никакви химични процедури. И така един ден се реших и се подложих на студено къдрене. Исках най-дребната къдрина. Та опита ми показа, че голяма част от митовете за къдравата коса са пълна лъжа и често пъти произтичат от разни стереотипи и страхове. Ето това, което аз установих, че не е вярно от личен опит.

  • Студеното къдрене изгаря косата

Уверявам ви, че такова нещо няма. Аз поддържах къдрава коса около 2г. и косата ми не изгоря. Но и не само това, а и всички хора, било то професионалисти или не, си мислеха, че това е естествената ми коса. Никой не можеше да различи, че съм изкуствено къдрава. Тук естествено е много важно да си изберете правилния фризьор.

  • Къдравата коса не се реши

Много хора си мислят, че щом косата е къдрава, то по-добре да не я решат, защото в противен случай тя се късала. Това не е вярно! Ако косата Ви е здрава и изчистена от цъфтеж, то няма проблем с решенето. Това подобрява кръвообращението на скалпа и снабдява с известно количество кислород. Това са едни от най-важните неща за да имате красива коса. Това важи и за къдравата! Е, може би къдравата коса е по-чувствителна и сресването е добре да става малко по-рядко, но то е задължителна процедура.  Без него, косата ви скоро ще започне да изглежда безжизнена и ще стане доста заплетена. Това от своя страна ще направи невъзможно оформянето й както и да било.


  • Къдравата коса се поддържа по-лесно от правата

Една от основните причини, поради която реших да се накъдря, беше че така ще спестя време за правене на прическа. Истината обаче се оказа съвсем различна. Къдравата коса изисква огромна поддръжка. Реши се пъти по-бавно. Задължително всеки ден се подхранва – било то с балсам, крем или друго средство за целта, а понякога и с няколко такива. Правенето на прическа, дори ежедневна, изисква специално отделено време и тренирането на известни умения. Ако сте с права коса, то може да си позволите да излезете от вкъщи само след като си сложите един гребен, то с къдравата коса, подобен вариант няма. Ако спрете да се грижите за къдравата кос,а дори само за 1 седмица, то това ще предизвика истинско разочарование. Тя изисква непрекъснати и редовни грижи.

  • Когато решите да не се къдрите повече, трябва да си отрежете косата

Това може би беше най-големия ми страх, защото не исках да бъдат с къса коса. В действителност се оказа, че нищо не е толкова страшно и въобще не е необходимо да си режете косите. Когато спрете с къдренето и косата ви започне да израства, то отгоре ще бъде права, а отдолу ще е къдрава. С времето къдравата част ще се изправи постепенно сама. Веднъж заради тежестта на косата ви, веднъж заради намаляването на действието на къдрина. Така  косата има по скоро чуплив вид. Разбира се, ще има известна разлика между естествена ви коса и тази, която е била подложена на къдрене. В зависимост от дължината,  може да си правите различни прически, които да намалят визуално това различие. Аз си я връзвах на опашка, впоследствие  я сплитах на плитка. Периодът с израстването на къдравата коса, не беше толкова драматичен и мина много по-леко, отколкото всички ме уверяваха.0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
Силата на отрицателните коментари

В днешно време интернет репутацията е на практика всичко. Лошата интернет репутация може да съсипе всеки, а добрата такава може...

Затвори