Рибера дел дуеро

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

РибеРИБЕРА ДЕЛ ДУЕРОра дел Дуеро, на север от Мадрид, е най-бързоразвиващата се винарска област на Испания. В продължение на много години областта е доминирана от един производител, легендарната изба Vega Sicilia. Всъщност най-прочутото вино на цяла Испания е Vega Sicilia Unico (предимно темпранийо, с 20% каберне совиньон) – интензивно, концентрирано, таниново червено вино с изумително дълголетие; отлежава десет години в бурета, а понякога допълнително и в бутилка.

Vega Sicilia обаче отдавна не е единственото признато вино в Рибера дел Дуеро. Pesquera на Alejandro Fernandez, което се прави от 100% темпранийо от известно време печели все повече признание сред винените кръгове. Pesquera е голямо, богато, таниново вино с дъбов нюанс и интензивен плодов характер. Други двама интересни производители в Рибера дел Дуеро са Bodegas Mauro и Teofilo Reyes, чиито червени вина са достойни съперници на Pesquera.


Още за вината на Испания, може да прочетете тук.

Забележка: Статията е писана преди 2005г и е преместена тук от друг блог, който вече не съществува.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
Риоха

Риоха е един от най-известните винарски райони на Испания, който се намира на повече от 96км от брега на Атлантическия...

Затвори