Потресаващата мизерия!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Пътували ли сте скоро с влак от София за Кюстендил? Не? Мислите, че влаковете са мизерни? Ами те са ето такива:


Не са лоши, поне за родния ни стандарт.
За жалост, това което се вижда на излизане от София е потресаващо – мизерия, мръсотия, бедност и безхаберие.

Това е циганския квартал на столицата. Снимките са правени в движение от влака. „Движение“ е може би силно казано, защото влака едва се движи. В този момент пътниците имат възможност да се „насладят“ и да разгледат подробности от тази цветущата гледка. Човек се чувства като във филмче на National Geographic, което разказва за борбата с глада и мизерията в някоя страна от третия свят. За жалост това се случва в България!


Преди време имаше спор между БДЖ и неправителствени организации, които уж защитават ромското население. БДЖ искаха да направят стена за да избегнат нещастни инциденти с тичащи пред влака ромчета. Неправителствените организации обявиха това решение за дискриминационно и тази идея остана само на лист хартия. В резултат на това уважаемите фондации и себеподобните им се погрижиха за онеправданите подобаващо. А именно никак!!! Нито намалиха риска от инциденти, нито им осигуриха по-нормален начин на живот.
Какъв е извода ли? Извод няма!

Забележка: Тази статия е преместена от друг мой блог, който вече не съществува. Статията е писана преди 2010г. Снимките са правени от мен.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
Монтиля

На североизток от Херес се намира областта Монтиля-Mорилес (най-често наричана просто Монтиля), където се правят вина, много подобни на херес...

Затвори