„Любимият ми съвет“

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Любимият ми съвет: „Усмихвай се повече!“

Майната ви! Ще се усмихвам колкото си искам. Никой не може да ми каже кога да се усмихвам и кога не. Никой няма право да ми каже какво да изпитвам и какво не! И не, няма да си сложа маската на усмивката само защото на вас такава ви харесва. Да си сложа усмивката, когато вие искате, е равносилно на лицемерие. Не, благодаря!

Това дали съм усмихната или не, не ми пречи да си изпълнявам работата както трябва. Даже напротив. Мога да си я върша много по-добре въпреки, че съм намръщена, отколкото много хора, които се хилят като зелки и нищо не разбират. Просто, защото го мога.

Това, че съм намръщена и не ви се усмихвам, не е мои проблем. Това е ваш проблем. Просто, защото отказвате да приемете, че в живота има и отрицателните емоции като гняв, страх, ярост и т.н. Живота не е само цветя и рози, не е само положителни емоции – радост, щастие и веселие. Това, че вас ви е страх да се сблъскате с истината, т.е. с двете страни на живота и цялата му палитра от емоции, си е ваш проблем.

липса на усмивка

Аз не ви карам да изпитвате емоциите, които аз изпитвам. Аз не ви карам да си променяте вашето емоционално състояние за да бъде то в синхрон с моето. На мен не ми е необходимо да сме на една честото. На мен ми е необходимо никои да не ме спира да бъда себе си, да изпитвам всичките си емоции, които си изпитвам и да си ги изразявам както си искам. И пак повтарям. Не ви карам да сте част от тях. Само ви моля не ми казвайте, кога какво да изпитвам. Това си е моя работа! Ясно!?

Ще се чупя колко си искам. Разбрахте ли?! Защото така ми харесва!

И в заключение ще ви кажа една тайна:

Лошата Лили е много по-готина, отколкото доброто дете, което познавате. Само трябва да ви стиска да я опознаете!0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Buffer 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Предишна публикация:
депресията
9 стъпки за справяне с депресията (част 2)

Депресията! Големият бич на съвременното общество! Как да се справим с нея и как да я преодолеем? Ако сте пропуснали...

Затвори